Ελαιοχρωματισμοί

Στην ΑΝΑΔΕΙΞΗ, διαθέτουμε έμπειρα συνεργεία ελαιοχρωματισμών τα οποία μπορούν να αναλάβουν με απόλυτη εγγύηση πάσης φύσεως ελαιοχρωματισμούς, τόσο σε νέες οικοδομές, όσο σε φρεσκαρίσματα κι επαναβαφές.

Αναλαμβάνουμε με συνέπεια, οργάνωση και πολύ καλές τιμές, σπατουλαριστές επιφάνειες σε χρόνο ρεκόρ, με χρήση σύγχρονων μηχανημάτων, ατόφια λαδερά, σέρτικα, λάκες, βερνίκια, λούστρα, ριπολίνες, τεχνοτροπίες, απομιμήσεις, ζωγραφική τοίχων, γύψινων διακοσμητικών, παιδικών δωματίων, ψυχρή βαφή, κλπ.

Οι ελαιοχωματισμοί ενός σπιτιού, ως μια τεχνική εργασία σην οικοδομή, είναι πολύ παρεξηγημένη, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να το βάψουμε μόνοι μας ή να το αναθέτουμε σε κάποιον που απλά μπορεί να χειριστεί το πινέλο και το ρολό. Νομίζουμε πως με τους ελαιοχρωματισμούς, βάζουμε απλά ένα χρώμα στον τοίχο μας, αλλά στην ουσία, κάνουμε κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Αυτό που κάνουμε πραγματικά, είναι να εφαρμόζουμε ένα προστατευτικό φιλμ σε όλες τις κάθετες επιφάνειες, το οποίο θα τις προστατέψει από την διάβρωση κι από τα δυσάρεστα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών, όπως για παράδειγμα, η συστολή κι η διαστολή.

Για την σωστή εφαρμογή των ελαιοχρωματισμών, όταν πρόκειται για εκ νέου οικοδομή, προτείνουμε τα εξής στάδια εργασιών:

  • Επιμελές τρίψιμο της επιφάνειας.
  • Καθαρισμός της επιφάνειας από την σκόνη, κλείσιμο στα χοντρά μερεμέτια.
  • 1ο χέρι σπατουλάρισμα της επιφάνειας με παρετίνη (στόκος τσιμεντοειδούς βάσεως) εάν πρόκειται για εξωτερικές επιφάνειες ή με παρετίνη ή λαδερό στόκο (ειδικό μείγμα με στόκο αέρος, λάδι, στεγνωτικό, κλπ) ή σέρτικο στόκο (ειδικό μείγμα με την προσθήκη στόκου αέρος, τσίγκου,κλπ), για όλες τις εσωτερικές επιφάνειες. Η επιλογή του στόκου, γίνεται με βάση τον οικονομικό προϋπολογισμό που διαθέτουμε για τους ελαιοχρωματισμούς.
  • 2ο χέρι σπατουλάρισμα, σταυρωτά ως προς την κατεύθυνση.
  • Επιμελές τρίψιμο της επιφάνειας.
  • Αστάρωμα της επιφάνειας.
  • 1ο χέρι χρώμα και ψιλομερεμέτια.
  • φινίρισμα με το 2ο χέρι χρώματος.

Η βαφή ενός σπιτιού, τόσο εσωτερικά, όσο κι εξωτερικά, δεν είναι κάτι που διαρκεί για πάντα. Πολλές φορές παρατηρούμε σε χώρους που έχουν να συντηρηθούν πολλά χρόνια, να αποσαθρώνονται οι επιφάνειες των τοίχων και να δημιουργούνται σκασίματα στο χρώμα ή ακόμη χειρότερα, προβλήματα στο επίχρισμα (σοβάς).

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να προστατεύουμε τις επιφάνειες, με την επαναβαφή τους. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να διαλλέξουμε ένα ποιοτικό χρώμα στην απόχρωση που επιθυμείτε κι να φρεσκάρουμε τις επιφάνειες. Αυτό θα καθαρίσει τους τοίχους, θα τους προστατέψει και θα τους αναδείξει.

Επίσης, με την αλλαγή της απόχρωσης των τοίχων, μπορεί να πετύχουμε και την αλλαγή στην διάθεσή σας προς το καλύτερο, μιας κι το χρώμα στο εσωτερικό ενός σπιτιού, είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου και μαρτυρά πολλά για τις διαθέσεις του. Τα χρώματα, προκαλούν συναισθήματα. Είναι κάτι που λειτουργεί ασυνείδητα, με αποτέλεσμα να μην συνειδητοποιούμε χειροπιαστά τα αποτελέσματα από την σωστή ή όχι επιλογή των εσωτερικών χρωμάτων.

H βεντάλια της ΒΕΧΡΩ (εδώ)

Χρωματικές προτάσεις της Benjamin Moore (εδώ) & (εδώ) & (εδώ)

 

Κουζίνες - Ντουλάπες

Κουζίνες - Ντουλάπες

 

 

Η κατασκευή της κουζίνας σας, είναι μια επιλογή που θα σας ακολουθεί για τα επόμενα χρόνια. 
Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί την κουζίνα των ονείρων σας, να επιλέξουμε τα υλικά από την οποία θα την κατασκευάσουμε και τα χρώματα που ταιριάζουν στην φιλοσοφία σας. 
 
 
 
 
 

Επισκευή

   Κάθε κτίριο, είτε κατοικία είναι αυτό, είτε επαγγελματικός χώρος, είναι πάνω απ’ όλα ένας ζωντανός οργανισμός που θέλει συνέχεια φροντίδα. Άλλοτε είναι πολύ μικρά κι ασήμαντα πραγματάκια που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας κι άλλοτε είναι κάποια πράγματα που χρήζουν αντιμετώπισης από κάποιον ειδικό.

Διαβάστε περισσότερα: Επισκευή

Ενεργειακή Aναβάθμιση Kτιρίων

   Με τον όρο ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου, εννοούμε τις πράξεις και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε, ώστε να θωρακίσουμε ένα κτίριο έναντι των απωλειών που έχει και να το καταστήσουμε όσο το δυνατόν γίνεται, λιγότερο ενεργοβόρο.

Διαβάστε περισσότερα: Ενεργειακή Aναβάθμιση Kτιρίων

Μερική Ανακαίνιση Οικίας ή Επαγγελματικού χώρου

   Όταν μιλάμε για την μερική ανακαίνιση μιας οικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου, συνήθως συζητάμε για την ανακαίνιση ενός ή περισσοτέρων, μεμονωμένων όμως χώρων της συνολικής επιφάνειας της οικίας ή του επαγγελματικού χώρου.

Διαβάστε περισσότερα: Μερική Ανακαίνιση Οικίας ή Επαγγελματικού χώρου