Οικοδομικές Εργασίες

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

Με τον όρο οικοδομικές έργασίες, συνήθως εννοούμε όλες αυτές τις εργασίες που αφορούν σε γκρεμίσματα, χτισίματα, σοβαντίσματα, κλπ.

 

Είναι σημαντικές εργασίες για την κατασκευή ή την ανακαίνιση ενός σπιτιού, διότι καθορίζουν πολύ σημαντικά σημεία του.

 

Αναλυτικότερα μπορούμε να πούμε τα εξής:

 

 1.       Καλούπωμα - Σιδέρωμα.

 

Τα καλουπώματα και τα σιδερώματα σε μια κατασκευή, πρέπει να γίνονται μόνον από εξειδικευμένα συνεργεία και φυσικά με την απόλυτη τήρηση της στατικής μελέτης του μηχανικού και τις προδιαγραφές στο βάρος και στο είδος του οπλισμού, διότι διαφορετικά, διακινδυνεύουμε την ζωή μας.  

Δεν είναι καθόλου αστείο το να μην μπει η σωστή ποσότητα του σίδερου που απαιτεί η στατική μελέτη, το καλούπωμα να γίνει με λάθος τρόπο.

 

 

 2.       Ρίξιμο μπετόν.

 

Σ’ αυτό το στάδιο, ο σκελετός του σπιτιού μας έχει τελειώσει. Προσέχουμε να τηρηθεί κι εδώ η μελέτη κι οι προδιαγραφές του μηχανικού.

Σημαντικό είναι το μποτόν να πάει παντού, κάτι που εξασφαλίζεται από την χρήση δονητών του σκυροδέματος.

 

 

 3.       Γκρεμίσματα (αφορά μόνο στις ανακαινίσεις).

 

Στα γκρεμίσματα, συνήθως προσέχουμε να μην χαλάμε την στατικότητα του σπιτιού.

Δεν πρέπει να γκρεμίζουμε κάτι, αν πρώτα δεν έχουμε συμβουλευτεί τον μηχανικό μας. Ένα λάθος, μπορεί να επιφέρει μεγάλη καταστροφή.

Επίσης, πρέπει τα μπάζα να τα τοποθετούμε σε ειδικούς κάδους αποκομιδής μπαζών κι όχι να τα πετάμε όπου μας βολεύει.

 

 

 4.       Ξηρά δόμηση – Γυψοσανίδες.

 

Ένας τρόπος δόμησης, είναι η ξηρά δόμηση. Όταν λέμε ξηρά δόμηση, αναφερόμαστε στις γυψοσανίδες.

Οι γυψοσανίδες, δεν είναι μόνο για να κατασκευάζουμε  ψευτοδόκαρα και διακοσμητικά φατνώματα. Μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα ολόκληρο σπίτι από γυψοσανίδες.

Στα μεταλλικά κτίρια για παράδειγμα, συνήθως η τοιχοποιία αποτελείται από γυψοσανίδα στην εσωτερική πλευρά, εσωτερική μόνωση και τσιμεντοσανίδα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού. Επάνω στην τσιμεντοσανίδα, εφαρμόζουμε σύστημα θερμοπρόσοψης.

 

 

 5.       Χτισίματα.

 

Για να χτίσουμε μια επιφάνεια, χρησιμοποιούμε ένα από τα παρακάτω δομικά υλικά.

Το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά κι η τελική επιλογή του υλικού, είναι δική μας.

 Σημαντική είναι βεβαίως κι εδώ η εμπειρία του συνεργείου, μιας και  όλοι θέλουμε οι τοίχοι μας να είναι ίσιοι, με τα σωστά σενάζια, τα σωστά ανοίγματα, τα σωστά υλικά συγκόλησης.

 

 Αυτά είναι:

 -          Τούβλο

 -          Τσιμεντόλιθος

 -          A-Block/Ytong

 

 

 6.       Σοβαντίσματα.

 

Στο στάδιο των σοβάδων, προσέχουμε δύο πράγματα.

Το ένα είναι η αναλογία του υλικού του σοβά, διότι μια παραπάνω δόση σε ασβέστη ή λιγότερο τσιμέντο, θα επιφέρει κι αλλαγές στην συμπεριφορά του τοίχου ως δομικό στοιχείο.

Το άλλο είναι η επιλογή του μάστορα, διότι η απειρία μπορεί να επιφέρει στραβούς τοίχους, «καρούμπαλα» ή λακούβες στους τοίχους, στραβές ακμές και γωνίες που δημιουργούν ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Καλό είναι στις κάθετες γωνίες, να τοποθετείτε γωνιόκρανα, τα οποία αυξάνουν την αντοχή στον χρόνο και τις λιγότερες δυνατόν ζημιές από την καθημερινή χρήση του σπιτιού.

Στους εξωτερικούς σοβάδες, προσέχουμε ιδιαίτερα την αναλογία των υλικών, αφού καταπονούνται πολύ περισσότερο.

Βέβαια, τώρα τελευταία, με την χρησιμοποίηση συστημάτων θερμοπρόσοψης, τα οποία αντικαθιστούν τους εξωτερικούς σοβάδες, τα προβλήματα των ρηγματώσεων, σχεδόν εξαλείφονται.

 

 

 

 

 

 


Μπάνιο

 

 

Είτε πρόκειται για την κατασκευή του μπάνιου σε μια καινούρια οικοδομή, είτε πρόκειται για την ανακαίνιση του μπάνιου σ' ένα κατοικήσιμο σπίτι, αυτά που οφείλουμε να προσέξουμε, είναι ακριβώς τα ίδια.

Ο περισσότερος κόσμος, όταν κασκευάζει ή ανακαινίζει το μπάνιο του, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν όμορφο χώρο, σύμφωνα πάντοτε με τα γούστα του. Διαλλέγει λοιπόν όμορφα πλακάκια κι είδη υγιεινής, βρίσκει έναν μάστορα να τα τοποθετήσει και περιμένει ένα σωστό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είναι πολλές οι λεπτομέρεις που καθορίζουν ένα όμορφο μπάνιο από την μια, αλλά λειτουργικό και τεχνικά ορθό από την άλλη. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Υδραυλική Εγκατάσταση:

Ίσως η πλέον σημαντική λεπτομέρεια. Η ορθή επιλογή του υδραυλικού, σε συνδιασμό με την ορθή επιλογή των υλικών, έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού με την ολοκλήρωση της υδραυλικής εγκατάστασης, αυτή σκεπάζεται με την τσιμεντοκονία κι η πρόσβαση σ’ αυτήν είναι αδύνατη. Σε περίπτωση διαρροής, θα χρειαστεί να ξηλώσουμε ολόκληρο το μπάνιο και να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή.

Τσιμντοκονία:

Η κατασκευή της τσιμεντοκονίας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα γιατί σε περίπτωση που οι ρύσεις δεν κατασκευαστούν σωστά, θα λιμνάζουν νερά σε διάφορα σημεία του μπάνιου, αντί να πηγαίνουν στα σιφώνια.

Είδη Υγιεινής:

Τα είδη υγιεινής, τα διαλλέγουμε σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες μας. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σ’ αυτήν τη διαδικασία. Υπάρχει μόνον το προσωπικό στυλ του ιδιοκτήτη. Υπάρχουν ακριβές κι οικονομικές λύσεις για κάθε γούστο.

 

Διάταξη του Μπάνιου:

Αυτό που είναι εξίσου πολύ σημαντικό, είναι η διάταξη του μπάνιου, διότι θα μας ακολουθεί για όσα χρόνια υπάρχει το μπάνιο μας. Καλό είναι να μελετήσουμε τις ανάγκες του σήμερα, καθώς επίσης και τις πιθανές ανάγκες μας οι οποίες μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Θα βάλουμε το πλυντήριο μέσα στο μπάνιο; Θ’ αφήσουμε χώρο για ένα επιπλέον ντουλάπι μπάνιου; Κλπ.

Πλακάκια:

Αναφορικά με τα πλακάκια, κοιτάμε το χρώμα να είναι της επιλογής μας, να ταιριάζει με το γούστο μας και το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού.

Κοιτάμε τις διαστάσεις των πλακιδίων, διότι η τελική αισθητική του μπάνιου μας, έχει άμεση σχέση με την διάσταση των πλακιδίων. Προσέχουμε οι ενώσεις των πλακιδίων, να μην έχουν «δόντια» όπως λέγεται στην ορολογία της οικοδομής, δηλαδή να είναι ευθείες οι γραμμές των αρμών. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ικανότητα του τοποθέτη.

Κατά την τοποθέτηση των πλακιδίων, πολλές φορές χρησιμοποιούμε διακοσμητικά ή μπορντούρες ή νιστέλα, τα οποία ομορφαίνουν το μπάνιο μας και του προσδίδουν μια ομορφότερη αισθητική.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα στην τοποθέτηση των πλακιδίων, είναι να τοποθετούνται με τον σωστό αρμό. Πολλές φορές, παρατηρούμε μπάνια στα οποία τα πλακάκια έχουν τοποθετηθεί χωρίς αρμό. Σε κάποιους αρέσει να μην έχει αρμούς η επιφάνεια, αλλά αυτό είναι τεχνικά λανθασμένο, διότι με τα χρόνια, η συστολή κι η διαστολή από την εναλλαγή των καιρικών συνθηκών, θα επιφέρει το ξεκούφωμα των πλακιδίων. Ένας αρμός 3 χιλιοστών είναι μια σταθερή λύση.

Έπιπλα Μπάνιου:

Καλό είναι να επιλέξουμε μια ποιότητα που θ’ αντέξει στον χρόνο, διότι μέσα στο μπάνιο, υπάρχει έντονη υγρασία καθόλην την διάρκεια του χρόνου. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως πολλά μπάνια δεν διαθέτουν παράθυριο για τον σωστό αερισμό του χώρου, αυτό κάνει την επιλογή των επίπλων μπάνιου ακόμη πιό σημαντική.

Κακής ποιότητας ξύλινα έπιπλα, σε κάποια χρόνια θα «φουσκώσουν» και θα «σκάσουν», όπως λέμε. Ακόμη, αν τελικά επιλέξετε να τοποθετήσετε άβαφτα έπιπλα, προσέξτε ιδιαίτερα την διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά το στάδιο των ελαιοχρωματισμών από το αντίστοιχο συνεργείο.

 

Φωτογραφίες

Όροι και προϋποθέσεις

Η Ανάδειξη ταξινομεί τις πληροφορίες και τα δεδομένα στην ιστοσελίδα της με ιδιαίτερη προσοχή και ελέγχει ώστε να είναι συνεχώς ενημερωμένα. Παρ’ όλη την προσοχή που δίδεται, μερικά δεδομένα μπορεί στο μεσοδιάστημα να έχουν αλλάξει.

Η Ανάδειξη δεν μπορεί συνεπώς να αναλάβει καμία νομική ευθύνη για το επίπεδο ενημέρωσης, την ορθότητα και την πληρότητα των πληροφοριών που παρέχονται, ούτε και για τη συνεχή και χωρίς προβλήματα πρόσβαση στις σελίδες.

Το ίδιο ισχύει και για τις αναφορές (συνδέσμους - links) στις σελίδες τρίτων στο διαδίκτυο. Εάν ενεργοποιήσετε τον σύνδεσμο επιτρέπεται τη διάθεση της πληροφορίας από την Ανάδειξη. Η Ανάδειξη δεν είναι συνεπώς υπεύθυνη για το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που μπορούν να προσπελαστούν από τέτοιους συνδέσμους.

Η Ανάδειξη αποποιείται επίσης οποιαδήποτε νομική ευθύνη για υπηρεσίες, όπως η μεταφόρτωση (ή το «κατέβασμα») αρχείων στον υπολογιστή σας, εκτός και αν υπάρχουν αξιώσεις βάσει του νόμου περί ευθύνης για τα προϊόντα.

Το περιεχόμενο και η δομή της παρουσίασης της εταιρείας Ανάδειξη στο διαδίκτυο προστατεύονται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όλες οι εικόνες, τα κείμενα και οποιοδήποτε άλλο υλικό που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα είναι πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας Ανάδειξη, εκτός από τις περιπτώσεις που αναγράφεται διαφορετικά. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή η αποθήκευση πληροφοριών ή δεδομένων και συγκεκριμένα η χρήση κειμένων, αποσπασμάτων κειμένων, εικόνων ή οπτικοακουστικού υλικού, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της εταιρείας παροχής ολοκληρωμένων συστημάτων δόμησης Ανάδειξη.

Δωρεάν σπίτι από τον ήλιο

Δωρεάν σπίτι από τον ήλιο

Η θεωρία 

  

   Η επιστήμη, η τεχνολογία, οι τράπεζες και η ΔΕΗ, συνωμοτούν ώστε να μπορεί όποιος θέλει, να αποκτήσει μια αυτοχρηματοδοτούμενη βιοκλιματική μονοκατοικία στο οικόπεδό του.

Διαβάστε περισσότερα: Δωρεάν σπίτι από τον ήλιο